17 Ekim 2007 Çarşamba

Kitap: Bilgi Yönetimi



Prof. Dr. İsmet Barutçugil
KARİYER YAYINCILIK
ISBN 975-8515-26-8

Günümüzde tesislerin, makinaların, paranın, insanların ve doğal kaynakların etkin yönetimi için çok ve çeşitli yöntemler geliştirilmiştir. Ancak, rekabetçi üstünlüğü kazanmak açısından kritik bir önemi olan bilginin etkili yönetimi konusunda biliçlenme ve bilgi eksikliği yaşanmaktadır.

"Bilgi Çağı"nı yaşayan ve hızla değişen Dünyamızda hiçbir organizasyon bilgisizliğin ve bilgiye sahip insanlarını kaybetmenin maliyetini taşıyamaz. Bu nedenle, Bilgi Yönetimi modern organizasyonların en güncel konusudur.

Bir organizasyonda tüm çalışanların aktif katılımı gerektiren Bilgi Yönetimi, kurumsal kültür tarafından desteklenen bir öğrenme, paylaşma ve uygulama ortamı gerektirir. Süreç ve sonuçlarıyla tüm çalışanları ilgilendirir.

Bilgi Yönetimi, yaşamak, büyümek ve rekabetçi üstünlük kazanmak isteyen organizasyonların entellektüel kapitali, yani çalışanlarda, yapılarda ve müşterilerde bulunan ve bunlarla ilgili olan bilgiyi nasıl yöneteceklerini ele almaktadır.

Prof. Dr. Barutçugil, yenilikçi ve yaratıcı olmak ve bir "öğrenen organizasyon"a dönüşmek isteyen şirketlerin yöneticilerine ve çalışanlarına bu kitapta ilginç bilgiler, kullanabilecekleri teknikler ve yaklaşımlar sunmaktadır.

Bu kitaptan olan bütün alıntıları oku...

Bu kitabı satın al...

Hiç yorum yok: